פקודות יומן – כיצד לשדרג את רמת הנהלת החשבונות בעסק באופן דרמטי?

נניח ובית העסק שלכם קיבל מיליון ש"ח עבור עסקאות שהוא ביצע בחודש קלנדרי. האם אתם יכולים לזהות בדיוק אילו עסקאות נכללות בתוך מיליון השקלים הללו? האם אתם יכולים לדעת אילו עסקאות ביצעתם, והיו אמורות להיכלל בתשלום החודשי הזה, אך נפלו בגלל טעות ולא נרשמו בחברת האשראי? האם אתם בכל זאת מקבלים פירוט מלא מחברת האשראי, אך הוא מבולגן, ארוך ומסורבל וקשה להנהלת החשבונות שלכם להתנהל איתו? אם כן, ואם אתם רוצים לקחת את הנהלת החשבונות בעסק לשלב הבא – זהו המאמר בשבילכם, והוא כולל סוגיות נפוצות ואת הפתרון האידיאלי לכולן.

סוגיות נפוצות בניהול הנהלת חשבונות ורישום פקודות יומן – בדקו האם זה נשמע לכם מוכר

סוגיה ראשונה: בית העסק מקבל כסף בתאריך קבוע עבור העסקאות שביצע בחודש שעבר + תשלום עבור עסקאות תשלומים ישנות, אך לא יודע לזהות את העסקאות הספציפיות בתוך התשלום הכללי ולסגור אותן בספרים. הנהלת החשבונות לא מקבלת פירוט מלא מחברת האשראי.

פתרון: באמצעות כלים טכנולוגיים תקבלו פירוט מדויק אודות כל עסקה שקיבלתם עליה תשלום בתאריך הזיכוי.

סוגיה שנייה: הנהלת החשבונות מקבלת פירוט מלא, אך הוא מסורבל מאוד, מכיל דפים רבים, וקשה לה למצוא בו את הידיים והרגליים ולהבין מה בדיוק נכתב בו ומה המשמעות שלו.

פתרון: תקבלו פירוט נוח וברור של כל העסקאות.

סוגיה שלישית: הנהלת החשבונות מתקשה בתהליך סגירת העסקאות בספרים, ומבזבזת זמן רב מדי בהקלדת חשבוניות ורישום עמלות ופקודות יומן.

פתרון: רישום פקודות יומן וסגירת ספרים יתבצעו באופן אוטומטי וכך תחסכו זמן רב למחלקת הנהלת החשבונות.

סוגיה רביעית: מחלקת הנהלת החשבונות לא יודעת אילו עסקאות הושלמו ואילו טרם הושלמו ואולי דורשות טיפול נוסף, היא לא יודעת לזהות שוברים פתוחים וכתוצאה מכך העסק מאבד כסף רב.

פתרון: תדעו בדיוק אילו עסקאות הושלמו בהצלחה והתקבל עבורן תשלום – ותוכלו לזהות את כל השוברים הפתוחים וכל העסקאות המצריכות טיפול נוסף.

סוגיה חמישית: הנהלת החשבונות איננה מודעת להכחשות עסקה שבוצעו.

פתרון: תקבלו התראה מייד כאשר הלקוח מבצע הכחשת עסקה ואת המידע הדרוש כדי לפנות אליו ולהסדיר את הסוגייה או לחילופין לעצור את אספקת השירות או הסחורה.

סוגיה שישית: הנהלת החשבונות איננה מודעת לעסקאות שלא שודרו כראוי ולא התקבלו, ונרשמו בחברת האשראי באופן מוצלח בשל טעות אנוש או תקלה טכנית.

פתרון: תוכלו לנטר ולעקוב אחר כל העסקאות שהעסק שלכם ביצע, לוודא שהן נרשמו בהצלחה בחברת האשראי והתקבל עבורן תשלום מדויק בחשבון הבנק.

סוגיה שביעית: העסק מתקשה לעמוד בדרישות מע"מ ומתקשה לספק דיווח מפורט למע"מ (PCN)

פתרון: תוכלו לעמוד בדרישות מע"מ ולספק דוחות דו-חודשיים מדויקים ומפורטים להפליא.

כיצד תשיגו את כל זה? באמצעות CrediMatch – מערכת טכנולוגית ואוטומטית לביצוע התאמות אשראי

השלב הראשון: בדיקה והשוואה יעילה ומהירה מול חברת האשראי

בשפה המקצועית קוראים לשירות הזה "התאמות כרטיסי אשראי". המשמעות הפרקטית היא ביצוע השוואה של כל העסקאות שהעסק או החברה שלכם ביצעו, ברמת השובר הבודד, אל מול הנתונים והדוחות של חברות האשראי. מדובר בבדיקה ממוחשבת של כל עסקה שנרשמה מול חברת האשראי, כך שתוכלו לדעת שהיא התקבלה ונרשמה בהצלחה והתקבל עבורה תשלום בחשבון הבנק.

השלב השני: רישום פקודות יומן וסגירה אוטומטית ומדויקת של ספרי הנהלת החשבונות

ביצוע תהליך ההתאמה בתוך ספרי הנהלת החשבונות של העסק וסגירת העסקאות הרלוונטיות במערכת הנהלת החשבונות של העסק כמו חשבשבת, מודול הנהלת חשבונות במערכת ERP או SAP.

בסופו של יום, באמצעות כלים טכנולוגיים ייחודיים תקבלו פירוט מדויק של כל העסקאות שבצעתם, כל העסקאות שהתקבל עבורן תשלום בחשבון הבנק וכל העסקאות המצריכות טיפול נוסף.

מדובר בסגירת מעגל מלאה של עולם הנהלת החשבונות בתוך הספרים. באמצעות CrediMatch תקבלו שירות התאמות כרטיסי אשראי + שירות רישום פקודות יומן באופן נוח, מדויק ומותאם אישית אליכם.

כך תחסכו זמן רב להנהלת חשבונות, תמנעו אובדן כספים, תייעלו את ההתנהלות העסקית, תעמדו בדרישות מע"מ ותשדרגו באופן משמעותי את ניהול החשבונות של העסק או החברה.

פנו אלינו כעת דרך האתר או במספר הטלפון 073-2725050 לקבלת ייעוץ אישי ללא עלות ותיאום הדגמה אישית.

מידע נוסף

למי מתאימה המערכתלחברות, ארגונים ועסקים בעלי מחלקת הנהלת חשבונות
תועלת המערכתמניעת טעויות אנוש, התגברות על תקלות טכניות בשידור עסקאות, חיסכון בזמן ובמאמצים, סגירה אוטומטית של הספרים, ניטור עסקאות מלא, מעקב אחר שוברים פתוחים, טיפול בהכחשות עסקה, מניעת אובדן כספים, עמידה בדרישות מע"מ, שדרוג הנהלת החשבונות בארגון
אינטגרציותהתממשקות חלקה למערכות הנהלת חשבונות פופולאריות ונפוצות בעסקים רבים, כולל SAP, חשבשבת, Priority ומערכות ERP

שאלות נפוצות

1. הנהלת החשבונות בעסק שלי מתנהלת בצורה ידנית, מיושנת ולא יעילה. מה הפתרון?

תשובה: מערכת CrediMatch רושמת פקודות יומן וסוגרת את הספרים באופן אוטומטי וכך חוסכת זמן רב וגם מאמצים רבים למחלקת הנהלת החשבונות ומייעלת את התנהלותה באופן משמעותי + חוסכת טעויות אנוש. 

2. מחלקת הנהלת החשבונות איננה מודעת לעסקאות שלא התקבל עבורן תשלום. מה ניתן לעשות? 

תשובה: באמצעות מערכת CrediMatch ניתן לנטר ולעקוב אחר כל העסקאות שהעסק ביצע ולוודא שהן נרשמו בהצלחה בחברת האשראי ושאכן התקבל תשלום מוצלח עבורן בחשבון הבנק.

תוכן עניינים

שתפו את הכתבה
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
יניב עוז
יניב עוז

מאמר זה נכתב על ידי עוז יניב, רו"ח עם ניסיון של שנים בעולם האשראי והבנה עמוקה על תהליך האשראי בישראל.

ממליצים על מערכת התאמות אשראי